10.12.2013

Parabeeni, mineraaliöljy ja silikoni


Luentoni kosmetiikan lisäaineista, piiiitkä ja tylsä video. Katsomaan pääset TÄSTÄ.


Virpi Mikkosen kotitekoinen kosmetiikka:

Nella Heikkilän omatekoiset vartalokuorinnat:

4 kommenttia:

 1. Nyt vasta kerkesin tämän videon katsoa, sillä oon halunnut katsoa sen siitä asti kun huomasin sinun sellaisen tekevän. Pakko sanoa sen verran, että kosmetologi on minulle sanonut, että ihon kautta on todella vaikea saada MITÄÄN (edes niitä hyvin vaikuttavia) aineita imeytymään, joten niitä "vaarallisiakaan" aineita ei saada sen paremmin ihon läpi imeytymään. Toinen kosmetologi myös sanoi minulle, että niin kauan kuin hyvältä tuntuu niin tuotetta voi käyttää. Jokainen varmasti huomaa jos ihoon muodostuu mustapäitä, silloin kyseinen tuote ei välttämättä sovi juuri sille ihotyypille. Ja kuten videollakin mainitsit niin tämä on melkoinen viidakko ja varmasti myös siksi, että jokaisen iho on erilainen ja reagoi aineisiin eritavalla.

  Lähdekritiikkiä olisin ehkä tarkemmin katsonut ja jättänyt vauva.fi keskustelufoorumin anonyymin mielipiteen kertomatta. :D Vaikka korostitkin sen olevan vain mielipide.

  Jokatapauksessa kattava video näistä kovin pelätyistä raaka-aineista. Jokainen toki päättää itse mitä välttää, mutta kyseisitä aineista en pelkää käyttää yhtäkään. Sen sijaan minulle riittää, ettei tuotteessa ole minulle allergiaa aiheuttavia ainesosia kuten sitä akrylaattia (mitä niin harmillisen monissa tuotteissa nykyään on).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on todellakin viidakko ja tämä oli eka kerta kun asiaa oikein pengoin. Raskausaikana seikkailin vauva palstoilla (virhe!) ja halusin silloin käyttää parabeenittomia ja muutenkin ehkä luonnollisempia tuotteita. Varsinkin niissä jotka jäivät iholle, esim. voiteet.

   Nyt on ihan sama mitä tuote sisältää jos se vaan on toimiva. Mutta ehkä kuitenkin tulee vilkaistua tarkemmin tuoteselostetta... Huoh, osa kaksi on varmaan joskus tulossa :D

   Poista
  2. Joudut sen jälkeen varmaan tekemään sitten vielä Osat 3 ja 4 :D Ei varmaan ihan sillä riitä :) Mut jos teet osan 2, niin koitahan selvittää mitä säilöntäainetta ne sitten pistää ton parabeenin tilalle? :D Kiinnostais itteänikin et onko se sitten sen parempaa se toinenkaan säilöntäaine :P

   Poista
 2. Joo jatkoa seuraa, on kyllä mielenkiintoisia asioita :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.